Vrijwilliger worden?

Waar kan ik bij helpen?

Wil je helpen in De Dame? Graag! We zijn heel blij me vrijwilligers die van aanpakken houden en zien wat er gedaan moet worden. Eigen initiatief, een gesprekje kunnen voeren met gasten en samen kunnen werken is voldoende om mee te kunnen doen. Dat kan al snel een paar uurtjes overdag, elke week of 1 keer per maand. Kijk hieronder of je voorkeur hebt en laat het ons weten, dan maken we graag kennis.

De Dame Sjoelt!
De Gladde bak, sjoelen in De Dame. Op maandagmiddag vanaf 13.30. Wat doe je? Om 13 uur twee tafels en sjoelbakken klaarzetten. Twee prijsjes regelen; winnaar en aanmoediging. Infobord in de gang.  Zelf starten met ingooien en ouderen uitnodigen voor eerste rondje. Uitslag bijhouden, prijsuitreiking om 15.30. Tafels en sjoelbakken terugzetten; einde!

De Dame Dineert!
Als het aan De Dame lag, aten we elke week samen. Het is gezellig , lekker en gezond. Maar, koken voor 35/40 mensen is geen grapje. Wat doe je? Bedenk in overleg een menu, maak en boodschappenlijstje, voorbereiden op de dag zelf en koken maar! Bedienen en opruimen? Dat doen we samen. 

De Dame Schikt!
Heb je ervaring met bloemschikken en vind je het leuk anderen daarbij te helpen?

Wat doe je? In overleg bloemen en materiaal aanschaffen, en op maandagmiddag om 13.30 uur schikken maar, tot 15.30 uur. Kun je dat niet, dan is helpen natuurlijk ook mogelijk. We zoeken ervaren bloemschikkers die ook rekening houdt met de portemonnee van De Dame.

De Dame Breit!
In de Dame kun je altijd een bol wol, breipennen of een haaknaald vinden.

Wat doe je? Materialen uitzoeken, nieuwe ideeën bedenken, helpen opzetten, uitzoeken, uithalen en anderen enthousiasmeren. Dat kan op verschillende middagen. We breien voor ons plezier, voor een ander, maar ook om aandacht te vragen voor eenzaamheid onder ouderen.

De Dame Schenkt!
Elke middag wordt er koffie, thee en iets fris geschonken in De Dame.

Wat doe je? Om 12.45 zet je samen klaar, vanaf 13 uur tot 16 uur help je achter de bar of breng je een kopje koffie naar een tafel en reken je af. Samen opruimen en Klaar-is-Kees, in dit geval de Dame!

De Dame gaat Uit!
We gaan graag samen ergens heen. Alleen is maar alleen en altijd maar thuis is ook niet alles.

Wat doe je? In overleg met de Dame een uitje bedenken en regelen, maar vooral, mee gaan en er bij zijn om een handje te helpen.

Campagne: Ouderen Grijpen de pen!
Ouderen die aandacht vragen voor eenzame ouderen, dat is de succevolle campagne die vanuit de Dame is gestart. Samen breien aan een grote warme deken waaraan iedereen mee kan doen.

Wat doe je? Je helpt mee de deken groter te maken, je betrekt anderen daarbij, je zoekt contact met organisaties om de campagne te ondersteunen, de deken gaat on tour, je draagt bij aan het doel van de campagne!

Ik wil De Dame helpen!

2 + 11 =