Archief

Wat er gebeurde in De Dame

Buurtpicknick

Dit jaar was er weer een buurtpicknick in het Julianapark. Dit was op donderdag 6 juni 2024.

Het was heel gezellig in het park. Op deze dag was er daarom geen soep van Aly.

buurtpicknick
High-Tea-De Dame-01

High Tea op Pinksterzondag 2024.

Aan het werk om al het lekkers te kunnen te verzorgen.

High-Tea-De Dame

High Tea op Pinksterzondag 2024.

Zoals een gezellige High Tea er uit moet zien smile

Hans-Leeman-DeDame

Hans Leeman – optreden 25 mei 2024.

Weer super gezellig! smile

Kunstroute

Expositie Marloes Moraal Van 13 mei tot 17 juli vindt een nieuwe editie plaats van kunstroute "de Wijk in!" van ZIMIHC Theater Zuilen. Van de wijk wordt een galerie gemaakt! Kunst van lokale makers is door iedereen op straat te bewonderen. Maak van een alledaags...

DE DAME BEWEEGT MEE  – MET DE WIJK!

Beweeg Mee! De fitness, alle ochtenden in ons ontmoetingscentrum, mag zich verheugen in een groeiende belangstelling. Daarnaast zijn er op dinsdagmiddagen beweegactiviteiten en yoga. We doen dus goed mee met de ‘beweegvriendelijke wijk’ die Zuilen wil zijn. Maar ook...

Hallo-buurt!

Samen bewegen en ontspannen? Dat kan bij De Dame en bij DeVerbinding aan het Zwanenvechtplein 11. De Dame en deVerbinding doen het samen. Ze zetten hun deuren open voorHallo Buur(t). Wil je andere 55+ers ontmoeten en samenactiviteiten ondernemen, kom dan langs. De...

De Dame in  kunstroute Zuilen!

Heeft u de schilderijen bij de ingang al gezien? Daar stralen de Diamond Paint werken verschillende bezoekers u tegemoet. Er hangen werken van Wil, van Andries, van Geertje en van Wil (van Wea).

De Dame doet namelijk mee aan de kunstroute van het ZIMIHC. Verschillende organisaties en bewoners in Zuilen hebben een kunstwerk voor hun raam gehangen of in de voortuin gezet. Schilderijen, gedichten of andere kunstwerken. 

Wijkbewoners kunnen op hun gemakje door de wijk wandelen en de kunst bewonderen. Er is een speciale app met geluidsfragmenten! Meer info? Kijk op: https://www.zimihc.nl/agenda/zimihc-kunstroute-de-wijk-in/ 

 

Ontmoetingscentrumweer open
Maandag, dinsdag, woensdag & vrijdag 13:00 tot 16:00 uur

 In het ontmoetingscentrum brengen we de drankjes rond met dit speciale karretje: er zit een scherm op het karretje waardoor het scherm tussen de bezoeker en de vrijwilliger zit. De bezoekers kunnen zo zo veel mogelijk blijven zitten, waardoor iedereen goed afstand kan houden. Komt u ook een keer langs in onze 1,5 meter ontmoetingsruimte? De koffie staat klaar! 

 

Tuinconcerten 

 

 

Hartelijk dank voor alle artiesten die een bijdrage hebben geleverd

Geen activiteiten en niet samenkomen door Corona? De Dame en haar bewoners zijn niet voor één gat te vangen. De afgelopen weken hebben we genoten van prachtige muziek in de binnentuin met een heerlijk zonnetje . En mèt 1,5 meter afstand natuurlijk.

 

Lunch van Rokade 

een geweldig gebaar van Rokade voor ouderen uit de wijk 

 

Ja natuurlijk, zeg je dan, als je zo’n leuke uitnodiging krijgt van de eigenaar en ondernemers van Rokade. Op 16 januari ging een grote groep ouderen van De Dame over een rode loper naar Rokade. De rode loper liep inderdaad van de deur van De Dame naar de tijdelijke en speciaal ingerichte lunchroom in Rokade. Een file van ouderen met en zonder rollator, een prachtig gezicht. En de lunch was geweldig verzorgd, er was zelfs live-muziek. De video daarvan komt nog op de site.  

Tijd voor persoonlijke aandacht

we hebben leuke stagiaires in De Dame en samen met Wil is dat soms een dolle boel. Hier lakken ze elkaars nagels en dat is erg mooi geworden. Nu maar laten drogen Wil!

Dag én avond van de vrijwilliger

Speciaal om aandacht te vragen voor de vele vrijwilligers

Tijdens de Nationale Vrijwilligersdag jaarlijks op 7 december –
worden landelijk vrijwilligers in het zonnetje gezet. Ook regionaal
krijgen veel vrijwilligers extra aandacht. Ook ‘De Dame Doet Het’ gaf
op deze dag extra aandacht aan de vrijwilligers. En als klap op de vuurpijl waren de vrijwilligers als verrassing welkom op het grote diner door de vrijwilligers centrale georganiseerd. Veel dank Wil, Nanny, Hennie, Rina, Aly en Soma!

Op stap met De Dame

Ouderen gingen samen in de bus naar de kerstshow in Duiven

 

Op vrijdag 6 december organiseerde ‘De Dame Doet Het’ een dagreisje
naar de immense kerstshow van Intratuin in Duiven. De allergrootste
van Nederland met als thema het ‘Mysterie van Vlechtoria’. Het was een heel geregel met ondersteuning en begeleiders, maar het was weer een prachtige dag. Iedereen was blij en op het laatst een beetje koud, dat zie je op de foto. Met dank aan Aly die dat weer top heeft geregeld!

Bedankt voor een jaar begeleiding

Alle vrijwilligers van de buurtfitness 

 

Als dank gingen alle vrijwilligers van onze buurtfitness samen op stap. Gezellig uiteten in de Wereldkeuken, dat was een super goed idee. En deze ‘wereld’-vrijwilligers verdienden dat ook 200%. Want zij maken het mogelijk dat er vele groepjes ouderen en vrouwen elke week kunnen sporten in de buurtfitness. We zijn er dan ook zuinig op. 

Donkere dagen breken aan

Laten we onze warme deken niet vergeten!

 

Het is heel vroeg donker, daardoor ga je minder de deur uit, je ziet minder mensen en de bel gaat minder vaak. Iedereen zoekt lekker zijn of haar eigen gezelligheid thuis. Kinderen zijn in deze tijd druk met hun eigen gezin en van de belofte ‘Ik kom gauw langs’, komt niet altijd wat terecht. Daar heb je ook begrip voor natuurlijk. Maar juist in de tijd dat je het moeilijk hebt, want je denkt vaker aan de tijd die voorbij is en de geliefden die je mist, kijk je uit naar contact. Daarom branden in De Dame de lichtjes, staat de thee en koffie voor je klaar. Ook praten we samen over de momenten dat het niet leuk is en je je eenzaam voelt. Kom erbij, laat je lekker verwennen met iets lekkers of een leuke activiteit, en je kan er weer even tegen. 

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven.

Een grote groep vrijwilligers aan het poetsen en spelletjes doen? Deze sfeer en dit enthousiasme willen we elke dag wel in De Dame! Kom je ook iets doen? Koffie staat klaar!

Bedankt vrijwilligers, we kunnen niet zonder jullie!! Op 7 december vieren we National Vrijwilligersdag en zetten we onze vrijwilligers in het zonnetje.

 

Buurtfitness

We gaan op zoek naar nieuwe initiatieven voor de Buurtfitness. Ook informatie delen willen we mogelijk maken. Valpreventie, EHBO, een groep begeleiden, beweegactiviteit…Weet jij iets wat goed zou passen? We horen graag wat dat is.

 

 

Contact

Neem contact op met De Dame! door een bericht te versturen.