Breiproject Ouderen grijpen de Pen!

Campagne: aandacht voor eenzaamheid onder ouderen

De Dame Breit!

Op 7 juni 2017 ging de campagne Ouderen Grijpen de Pen! van start. Vanaf die datum is er fanatiek gebreid aan een enorme lapjes deken om aandacht te vragen voor eenzaamheid onder ouderen. Maar liefst zes organisaties uit Utrecht deden mee. Het resultaat, een fikse deken van 6 bij 8 meter. De primeur van de deken had F.C. Utrecht in de Galgenwaard. Tijdens een speciaal kerstdiner zagen maar liefst 150 ouderen uit Utrecht de deken in volle glorie hangen. Uiteraard werd er veel over gesproken en werd het thema eenzaamheid duidelijk op de agenda gezet.

Is de campagne afgelopen? Welnee, want eenzaamheid is er altijd en dat vraagt onze aandacht. Ook die van jou? 

Begin van een draadje

Het idee voor de campagne Ouderen Grijpen de Pen! ontstond tijdens het festival “Actief en gezond ouder worden in Utrecht”, van de gemeente op 27 maart. Eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem met veel invloed op de gezondheid. Aandacht vragen hiervoor, en voor elkaar, blijken ouderen heel goed zelf te kunnen. Zo ontstond het plan om met zoveel mogelijk ouderen (en andere deelnemers) een warme deken te breien die op toernee gaat. 

De Warme Deken van Utrecht on tour

De deken symbolisch om de schouders van een Utrechter, bekend of onbekend? Dat komen ouderen graag doen en ze willen ook best een breiles geven. Op het stadskantoor, met de wethouder, deden ze dat en veel ambtenaren breiden enthousiast mee.
De deken kan ook bij jouw organisatie of bedrijf hangen, met als doel: aandacht voor eenzaamheid onder ouderen. Wil je de deken laten zien? Neem dan contact met ons op. “Utrecht breit een warme lapjesdeken tegen eenzaamheid”
De Dame als epicentrum voor iedereen uit Utrecht die mee wil doen. Thuis of samen, alles kan. Andere locaties waar ouderen samenkomen: Oog voor Utrecht, Zorgtrecht, Lieven de Key, DOCK, maar ook scholen doen mee. Kom langs, pak een (brei of haak) pen en maak ondertussen een praatje!

De Dame Breit in de pers: en opeens wist iedereen ons te vinden,

van krant tot televisie, van radio tot magazine! 

AD-Utrechts Nieuwsblad 8 juni 2017

Telegraaf 8 juni 2017

Zuilen breit alles aan elkaar. De Dame in UitindeWijk.