Kunstroute

Kunstroute

Expositie Marloes Moraal

Van 13 mei tot 17 juli vindt een nieuwe editie plaats van kunstroute “de Wijk in!” van ZIMIHC Theater Zuilen. Van de wijk wordt een galerie gemaakt! Kunst van lokale makers is door iedereen op straat te bewonderen. Maak van een alledaags ommetje een bijzondere belevenis. De Dame doet mee aan Kunstroute.

Bij De Dame exposeert Marloes Moraal met foto’s die voor het raam worden gezet, zodat mensen van de straat af ze kunnen bewonderen.

Loes-Moraal
DE DAME BEWEEGT MEE  – MET DE WIJK!

DE DAME BEWEEGT MEE  – MET DE WIJK!

Beweeg Mee!

De fitness, alle ochtenden in ons ontmoetingscentrum, mag zich verheugen in een groeiende belangstelling. Daarnaast zijn er op dinsdagmiddagen beweegactiviteiten en yoga. We doen dus goed mee met de ‘beweegvriendelijke wijk’ die Zuilen wil zijn. Maar ook op andere plekken in Noordwest gebeurt er veel. Een leuk initiatief melden we hier: 

WERELDRECORDPOGING ‘STOELENDANS’ VOOR 65-PLUSSERS!

 Het Nationaal Ouderenfonds onderneemt een wereldrecordpoging ‘stoelendans’ voor 65-plussers! Dit doen we op maandag 8 mei

onder leiding van niemand minder dan Nederland in Beweging-presentatrice Olga Commandeur!

Om het record te halen zoeken we 350 enthousiaste 65-plussers. Vanuit Synergo doet er al een groep senioren mee, leuk als dat ook gebeurt vanuit de andere knooppunten van Hallo Buurt (zoals De Dame).

Deze grote stoelendans vindt plaats op het terrein van USV Hercules in Utrecht waar we op beweegvisite gaan in de ‘huiskamer’ van Olga. Geef u nu op! Dat is heel eenvoudig te doen: met een belletje naar Henni Bunnik, van maandag t/m/ donderdag bereikbaar: 030.65.62.880 of 06.24.83.00.27

 Het programma ziet er zo uit:

  • 13.15 uur inloop met koffie, thee en wat lekkers.
  • 14.00 uur aanvang beweegactiviteit en recordpoging
  • 14.45 uur einde
  • 15.00 uur sluiting

De locatie is: USV Hercules, Voorveldselaan 2, 3573 PV Utrecht

Olga-Commandeur
DE DAME’ ZOEKT EEN COÖRDINATOR!

DE DAME’ ZOEKT EEN COÖRDINATOR!

Coördinator gezocht (voor 16-20 uur)

In Zuilen (schaakbuurt) beheren senioren zelf een ruimte voor ontmoeting en bewegen (fitness). Uniek in Utrecht. ‘De Dame’ wil dat ouderen trots zijn op wie ze zijn, en zich als mens betekenisvol voelen. Anderen kunnen ontmoeten, vriendschap en waardering ervaren.  En oplossingsgericht problemen te lijf gaan.

We zoeken een coördinator (voor 16-20 uur) die affiniteit heeft met de doelgroep, hen kan ondersteunen bij wat zij willen. We verwachten dat je tactvol, flexibel en creatief bent. Je werkt planmatig, en bent vaardig in communicatie. 

Omdat we met vrijwilligers werken is het ook belangrijk dat je hen kunt begeleiden om een cultuur van vriendelijkheid en aandacht te ontwikkelen en te onderhouden. 

Wat denk je: is dit misschien Iets voor jou? Denk je aan iemand die hiervoor geschikt zou zijn? 

Kijk vast eens rond op www.dedamezuilen.nl

Reacties en verzoeken om inlichtingen graag via dit emailadres: 

arienicoverheul@gmail.com. 

de-dame-gebouw

Hallo-buurt!

Hallo-buurt!

Samen bewegen en ontspannen?

Dat kan bij De Dame en bij De
Verbinding aan het Zwanenvechtplein 11. De Dame en de
Verbinding doen het samen. Ze zetten hun deuren open voor
Hallo Buur(t). Wil je andere 55+ers ontmoeten en samen
activiteiten ondernemen, kom dan langs. De Dame zet zich
vooral in op lekker bewegen, terwijl je bij de Buurtwerkkamer De
Verbinding ook heerlijk kunt ontspannen – welkom op
donderdagen hier, vanaf 10:00 – 12:00 uur.

Hallo-buurt!

Nieuws

Nieuws

Titel

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.