Over Ons

De Dame, wooncomplex (55+) is inmiddels een begrip in Zuilen. Het pand staat middenin de wijk en is een dorpje op zich. Het prachtige gebouw is van donkerrood baksteen met een dakterrastuin en aan de buitenkant balkonnetjes van waar de bewoners de wijk in kunnen kijken. Beneden in dekopje koffie plint van het pand bevindt zich de Huiskamer van de Dame en vanaf januari 2016 ook de buurtfitness De Dame. 

In de huiskamer worden vele verhalen gedeeld met elkaar, maar je kunt er ook lekker zitten met een tijdschrift of boek, even bijkomen bij een kop goeie koffie of thee.

De Huiskamer is de ontmoetingsruimte van De Dame, waar ook bewoners (55+) uit de wijk welkom zijn. Het bijzondere van de Huiskamer is dat ze volledig door bewoners beheerd wordt. Het team organiseert onder het motto De Dame Doet Het! en bestaat uit bewoners van het wooncomplex en wijkbewoners. In het wekelijks teamoverleg wordt aan de samenwerking en de organisatie gewerkt. De Dame bestaat inmiddels uit een sterk team; de horecagroep, het team dat zorgt dat de Dame elke dag open is, Jannie de Rooij, Aly Janmaat, Wil Smith en Ans Bosschaert. De activiteiten worden georganiseerd en begeleidt door fysiotherapeut Helma, Ber Zonneveld, YogaMarloes, Aly Janmaat, Helma van de bloemwinkel, Gonnie de dirigent, Liesbeth Redeke oudhuisarts, Marrie sjoelt, en de veiligheidsgroep Focus op Veilig met professionals uit de wijk en bewoners. Sinds 23 maart 2016 is De Dame Buurtfitness officieel open. Sociaal makelaar Mustafa Alay is degene die gaat over de aanmeldingen en de roosters. Nannie zorgt voor Buurtfitnesskoffie en een groep vrijwilligers begeleidt de fitness. In het menu onder de knop buurtfitness vindt u de contactgegevens.

Stichting De Dame Doet Het! in 2016 zal het bestuur i.o. overgaan tot de definitieve oprichting. Het bestuur zal vooral een besturende rol hebben en ongeveer 1x per 2,5 maanden bij elkaar komen. We houden u op de hoogte.